Ferramentes

Micròfon

Sí, és molt probable que el teu PC o el teu laptop tinguen micròfon, però per a disposar d'un so de qualitat necessites un micròfon de sobretaula dedicat. Hi ha moltes opcions disponibles ací, amb models de marques com Epos, Razer, Roccat, Rode, Samson, o Shure que val la pena mirar. És molt popular el Blue Ieti.

Webcam

El mateix que passava amb el micròfon passa amb la càmera. Segurament ja tens una integrada, però les externes solen tindre millor òptica i més qualitat. Això per no esmentar que poden reposicionar-se per a gravar-te en un angle millor. De nou, hi ha molts models entre els quals triar.


Auriculars

Pots usar un micròfon i uns altaveus externs o, si les circumstàncies el requereixen, optar per una solució menys sorollosa i més intima amb uns bons auriculars. En aquest camp normalment el límit el marca el pressupost i si vols que siguen amb cable o sense fils.

Targeta Capturadora

No necessites una targeta capturadora per a fer streaming des del PC, però tindre una et dona més opcions, incloent la possibilitat de gravar el que retransmets o retransmetre des d'un dispositiu diferent com un segon PC. Les capturadores externes són més simples, però les internes són les millors en termes de rendiment. No és que hi haja molt on triar en aquest apartat. L'AVerMedia domina el mercat.

Consola d'estriming

Un dels accessoris menys comuns i al mateix temps més útils és una consola dedicada que ens de accés a un grapat de botons físics amb accessos directes a les eines de streaming més comunes com canviar d'escenes, ajustar el volum i els efectes, carregar plantilles gràfiques o postear en xarxes socials. En realitats, és la mateixa idea que les dreceres de teclat de tota la vida, però més potent.

Il·luminació

Si et gravaràs a tu mateix, no hauries de subestimar el poder d'una bona il·luminació ambiental. Marca molta més diferència de la que pots imaginar. En aquest apartat hi ha centenars d'opcions, però probablement no necessites anar-te a les d'estudi professional, que són cares i bastant aparatoses.